Rusya, İran ve Esed rejimi Halep kırsalında kapsamlı saldırı hazırlığında

Rusya, İran ve Esed rejimi Halep kırsalında kapsamlı saldırı hazırlığında

Rusya ve Esed rejiminin Suriye'nin kuzeyinde muhalif güçlere yönelik yeni bir cephe açmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Rusya ve Esed rejiminin Suriye'nin kuzeyinde muhalif güçlere yönelik yeni bir cephe açmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rusya ve Esed rejimi Halep'in batı kırsalından yeni bir saldırı başlatarak Suriyeli muhaliflerin elindeki bölgeleri kontrol altına almak istiyor.

Bölge kaynakları, Esed rejimine bağlı güçlerin ve İran destekli Şii milislerin, Halep şehrinin güney kesiminde hazırlıklarına devam ettiğini ve bir süre sonra beklenen saldırının başlayabileceğini belirtiyor.

İran desteki grupların bölgede etkin olduğu biliniyor. Halep şehrinin güney kesiminde İran'a ait dört gözlem noktası da bulunuyor.

Lazkiye'den sevkiyat yapıldı

Uzun süredir Lazkiye kırsalında bulunan Kıbeyne mevkisinde ilerleme girişiminde bulunan ancak muhaliflerce püskürtülen askeri güçlerin de Halep'e kaydırıldığı aktarılıyor.

Rusya, Esed rejimi ve İran, yaklaşık 8 aydır dağlık Kıbeyne bölgesinde ilerlemeye çalışıyordu.

Rejim güçleri bölgede ağır kayıplar vermesine rağmen hiçbir ilerleme sağlayamamıştı.

Türk gözlem noktası bulunuyor

Yerel kaynaklar, İran destekli Liva el Kudüs ve diğer güçlerin de bölgeye sevk edildiğini aktarıyor.

Bu birliklerin, Halep şehrinin güneybatısında bulunan 1070 Konutları bölgesinden, muhaliflerin elindeki Raşidin yönüne saldırı düzenleyeceği belirtiliyor.

Saldırılara, Halep'in kuzey kırsalındaki Nubul ve Zehra merkezli Şii milislerin de iştirak edeceği ve saldırıların Halep kırsalının geneline yayılabileceği ifade ediliyor.

Raşidin'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir gözlem noktası da bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ve Aralık aylarında rejim tarafından düzenlenen harekatlarda, TSK'ya ait iki gözlem noktası kuşatılmıştı.

Rusya ve İran destekli Esed rejiminin, Halep kırsalından yapılacak saldırıyla birlikte İdlib merkezine doğudan yaklaşmayı ve muhalif güçleri zor durumda bırakmayı hedeflediği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.