Merkel Putin'den Ukrayna askerlerini serbest bırakmalarını istedi

Merkel Putin'den Ukrayna askerlerini serbest bırakmalarını istedi

Almanya Başbakanı Merkel'in, Rusya Devlet Başkanı Putin'den, tutuklanan Ukrayna askerlerinin serbest bırakılmasını talep ettiği bildirildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya-Ukrayna krizinde devreye girerek Rusya lideri Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in Moskova'dan tutuklu Ukrayna askerlerinin serbest bırakmasını talep ettiğini ifade etti.

Seibert, ikilinin Pazartesi günü gerçekleşen telefon görüşmesinde, Merkel'in tutuklu 24 Ukraynalı askerin serbest bırakılmasını ve Kerç Boğazı'nda deniz trafiğinin sorunsuz devam edebilmesi için gerekli koşulların sağlanmasını talep ettiğini belirtti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi görüşmek üzere Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna'nın devlet ve hükümet başkanlarının temsilcileri Berlin'de bir araya gelecek. Almanya Başbakanı Merkel, Arjantin'de düzenlenen G20 Zirvesi'nde arabuluculuk girişimlerine başlanacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.