Rusya'dan Ukraynalı esir askerler için açıklama

Rusya'dan Ukraynalı esir askerler için açıklama

Kremlin Sözcüsü Peskov, Kerç Boğazı krizinden sonra gözaltına alınan Ukraynalı askerlerin serbest bırakılmasına ilişkin yapılan çağrılar nedeniyle Rusya yasalarının değişmeyeceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Kerç Boğazı krizinden sonra gözaltına alınan Ukraynalı askerlerin serbest bırakılmasına ilişkin yapılan çağrılar nedeniyle Rusya yasalarının değişmeyeceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü, "Elbette, bu açıklamaları (Ukraynalı denizcilerin serbest bırakılması için yabancı liderlerden gelen çağrılar) dikkate alıyoruz, ancak bu tür açıklamalar Rus yasalarının değiştirilmesinin veya birilerinin Rus mevzuatından taviz vereceğinin dayanağı olamaz" dedi.

Peskov, bu konunun Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ele alındığını doğrulayarak "Başkan Putin gerekli açıklamayı yaptı" ifadelerini kullandı. 

Ukraynalı denizcilerin şu anda soruşturmada olduklarını hatırlatan Peskov, "Onlarla ilgili her şey Rus mevzuatına uygun olarak gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.