Rusya Ukrayna yaptırımlarını genişletiyor

Rusya Ukrayna yaptırımlarını genişletiyor

Rusya, özel yaptırımların uygulandığı Ukraynalı şirketler ve vatandaşlar listesine 200'den fazla vatandaş ve şirket daha ekledi.

Rusya, özel yaptırımların uygulandığı Ukraynalı şirketler ve vatandaşlar listesini genişletti.

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlgili kararı imzaladım. Bu, Rusya devletinin, şirketlerinin ve vatandaşlarının çıkarlarını korumak için yapıldı" dedi.

Hükümetten yapılan açıklamada, yaptırım listesine Ukrayna'dan 200'den fazla vatandaş ve şirketin eklendiği belirtildi.

Yaptırım listesinde yer alanlar arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna Güvenlik Konseyi Başkanı Vasiliy Gritsak, Ukrayan Savunma Bakanı Stapan Poltorak, politikacı Dmitriy Yaroş ve Oleg Lyaşkov, eski başbakanlar Yuliya Timoşenko ve Arseniy Yatsenyuk gibi isimler mevcut.

Yeni kararla listeye Ukrayna Anayasa Mahkemesi hakimleri, Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi ve diğer devlet kurumlarının çalışanları ile bazı politikacılar, iş adamları ve askerler dahil edildi.

Yaptırımların, listede yer alan isimlere ait Rusya'daki banka hesaplarının ve diğer varlıklarının dondurulmasını öngördüğü ifade edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.