Ukrayna ile Türkiye arasında İHA anlaşması

Ukrayna ile Türkiye arasında İHA anlaşması

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı satın almaya yönelik anlaşma imzaladıklarını belirtti.

Facebook hesabından açıklama yapan Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 İHA'sına yönelik anlaşma imzalandığını kaydetti.

Poroşenko "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusuna Türk Bayraktar TB2 insansız hava aracı satın alınmasına yönelik anlaşma imzalandı" ifadelerini kullandı.

Poroşenko, açıklamalarına "Bu operasyonel ve taktik düzeydeki bu yepyeni İHA'lar yüksek teknolojik özellikli olmasının yanı sıra zırhlı araçları ve güçlendirilmiş mevzilerle denizdeki hedefleri vurmaya yönelik modern yüksek hassasiyetli füzelerle donatılabiliyor" sözleriyle devam etti.

Anlaşma Ukrayna devlet kuruluşu Ukrbronprom bünyesindeki Ukrspetsproekt ve Baykar Makina şirketi arasında imzalandı. Ukrayna ordusunu NATO standartları çerçevesinde yeni silahlarla donatmaya devam edeceklerini belirten Poroşenko'ya göre, anlaşma iki ülke arasında askeri-teknik alanda işbirliğini geliştirme hedefinin bir parçası oldu.

Rus basınında anlaşma kapsamında 12 adet Bayraktar TB2'nin satın alınacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.