Meta Twitter'a rakip uygulama çıkaracak

Meta Twitter'a rakip uygulama çıkaracak

Facebook'un çatı şirketi Meta Platforms Twitter'a rakip yeni bir sosyal media uygulaması çıkarmaya hazırlanıyor.

Meta sözcüsü, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Metin paylaşımları için bağımsız, merkezi olmayan bir sosyal ağ tasarlıyoruz. Yaratıcıların ve tanınmış kişilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı güncellemeleri zamanında paylaşabilecekleri ayrı bir alan fırsatının mümkün olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Meta uygulaması 2016'da açıklanan Twitter benzeri Mastodon'un çerçeve çalışmasına dayanacak.

Meta'nın bu uygulamayla Elon Musk'ın satın aldıktan sonra maliyetleri kısma yoluna gittiği Twitter'daki mevcut kaos ortamından faydalanması bekleniyor.

Meta, en büyük platformu olan Facebook'un daha genç bir kulanıcı kitlesine hitap etmesi konusunda zorlanıyor. Öte yandan şirket büyük yatırım yaptığı metavers'ten de henüz yakın zamanda bu yatırımların karşılığını alacak gibi görünmüyor. Uzmanlara göre metaverse 2030 yılına kadar bir gelir artışı sağlamayacak.

Video paylaşım uygulaması Instagram da içerik üreticilerin ve fenomenlerin TikTok gibi platformlara kaymasıyla sert bir rekabetle karşı karşıya.

Meta'nın yeni uygulamayı ne zaman piyasaya süreceği belli değil.

Yeni işten çıkartma dalgası mı geliyor?

Öte yandan Meta Platforms'ta, gelecek birkaç ay içinde birkaç tur halinde ek işten çıkarmalar planlandığı belirtildi. Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre yeni işten çıkarmalar geçen yılki yüzde 13 oranına denk olabilir.

Dört ay önce 11 bin personelinin işine son veren Meta, yeni işten çıkarmaların hayata geçmesi durumunda ikinci toplu işten çıkarmaya giden ilk büyük teknoloji şirketi olacak.

WSJ'nin haberine göre yeni işten çıkarmalar gelecek hafta açıklanacak ve mühendislik dışı alanlardaki pozisyonları hedef alacak.

Şirketin bu kesintilerle bağlantılı olarak bazı projeleri ve ekipleri de sonlandırması bekleniyor.

Meta Reuters haber ajansının konuyla ilgili yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.