Ağır zarara uğrayan Zuckerberg Metaverse'ten umudunu kesiyor mu?

Ağır zarara uğrayan Zuckerberg Metaverse'ten umudunu kesiyor mu?

CEO Mark Zuckerberg’in metaverse projesine verdiği önem Meta’da dev kayıplara neden oldu. Şirket, çıkış yolları arıyor.

Geçtiğimiz yıl Facebook Connect 2021’de metaverse dünyasını tanıtan Zuckerberg’in şirketi, ismini de Facebook’tan Meta’ya çevirdi. Ancak, şirket yaz sonu açıklanan mali bilançosuna göre son yılların en düşük seviyesini gördü.

shiftdelete.net'ten Ramazan Erdinç'in haberine göre şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in metaverse projesine verdiği önem Meta’da büyük kayıplara neden oldu. Şirket, çıkış yolları arıyor.

Metaverse yatırımcıları da projeye olan inançlarını kaybetmiş durumda. Şirket, yaz döneminde yaklaşık dörtte bir oranında değer kaybı yaşadı.

Zuckerberg, çalışanlarına şu sözlerle seslendi:

"Metaverse gibi uzun vadeli fırsatlar hakkında çok konuşuyoruz, ancak gerçek şu ki, ticari mesajlaşma muhtemelen işimizin bir sonraki büyük ayağı olacak. WhatsApp ve Messenger’dan daha fazla para kazanmak için çalışacağız."

Metaverse’den umduğu geliri bulamayan şirket, yönünü değiştiriyor. Şirketin CEO’su birkaç gün önce çalışanlarına WhatsApp ve Messenger’ın önümüzdeki yıllarda satış artışını artıracağını söyledi.

Meta’nın WhatsApp ve Messenger platformlarından nasıl para kazanacağına ilişkin net bir bilgi verilmedi. Ancak önemli kaynaklar şirketin reklam yöntemine gideceğini belirtiyor. Ayrıca, WhatsApp’ta ücretli abonelik katmanı da uygulanabilir.

Zuckerberg, bu yıla 125 milyar dolarlık kişisel servetiyle başlarken, Meta veri tabanına yapılan büyük yatırımlar ve kullanıcılardaki düşüş nedeniyle Meta’nın net gelirinin düşmesinin ardından servetinin yarısından fazlasını kaybetti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum