Meta 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Meta 10 bin kişiyi işten çıkaracak

CEO'luğunu Mark Zuckerberg'ün yaptığı Meta, 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’in çatı şirketi Meta, 10 bin kişiyi işten çıkaracaklarını ve başvuruya açılan 5 bin pozisyonun kapanacağını açıkladı.

Meta, Kasım ayında 11 bin kişinin işten çıkarıldığını duyurmuştu.

Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg işten çıkarmaların zor olduğunu belirterek bunun “Verimlilik Yılı” kapsamında yapıldığını belirtti.

Konuya dair bir açıklama yayımlayan Zuckerberg, 2022’de gelirin durgunluk yaşamasıyla şirketin bir tür uyarı aldığını söyledi.

ABD’de ve dünyadaki ekonomik sorunlara dikkat çekti. “Bu yeni ekonomik gerçekliğin uzun yıllar devam etme ihtimaline karşı kendimizi hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Zuckerberg ayrıca yeni yapılandırma ve işten çıkarma duyurularının teknoloji grupları için Nisan sonu, iş dünyası grupları için Mayıs sonu yapılacağını ifade etti. Bazı ekipler için bunun yıl sonunu bulabileceğini ve yurt dışı ekipleri için takvimin farklı olacağını da bildirdi.

Aynı zamanda farklı yönetici katmanları kaldırılarak yöneticilerin tam kapasiteyle çalışacağı sinyalini verdi.

Hibrid çalışma sistemine dair yazılım mühendislerinin ofisten çalıştığında uzaktan olduğundan daha verimli performans gösterdiği belirtildi.

Kaynak: BBC Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.