Meta'dan yapay zeka destekli çeviri hamlesi

Meta'dan yapay zeka destekli çeviri hamlesi

Facebook’un çatı şirketi Meta, yaklaşık 100 dilde metin ve konuşma arası çeviri ve 35 dilde konuşmadan konuşmaya çeviri yapabilen yapay zeka destekli SeamlessM4T modelini duyurdu.

Facebook'un çatı şirketi Meta, onlarca dilde konuşmayı tercüme edebilen ve yazıya dökebilen bir yapay zeka modelini duyurdu.

Model, farklı diller arasında gerçek zamanlı iletişimi mümkün kılmak için önemli bir adım olabilir.

VOA Türkçe'nin haberine göre, şirket, dün paylaştığı blog yazısında, SeamlessM4T modelinin yaklaşık 100 dilde metin ve konuşma arası çevirilerin yanısıra 35 dil için konuşmadan konuşmaya çeviriyi destekleyebileceğini söyledi.

Şirket, SeamlessM4T modelinin geçmişte farklı modellerde ayrı ayrı mevcut olan teknolojiyi birleştirdiğini belirtti.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, bu tür araçların Metaverse’te dünyanın dört bir yanından kullanıcılar arasındaki etkileşimi kolaylaştıracağını öngördüğünü söyledi.

Metaverse, kurgusal bir evrende birbirine bağlı sanal dünyalar kümesine deniliyor. Zuckerberg, şirketinin geleceğini bu evrene yatırıyor.

Blog yazısında, Meta'nın modeli, ticari olmayan kullanım için kullanıcılara açık hale getirdiği belirtildi.

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi bu yıl, çoğu ücretsiz kullanılabilen yapay zeka modelleri üretti. Meta’nın geliştirdiği Llama adlı büyük bir dil modeli, Microsoft destekli OpenAI ve Alphabet şirketinin Google'ı tarafından satılan tescilli modellere ciddi şekilde meydan okuyor.

Zuckerberg, açık bir yapay zeka ekosisteminin Meta'nın avantajına çalıştığını düşünüyor.

Zuckerberg, şirketin modellere erişim için ücret almak yerine, sosyal platformları için tüketiciye yönelik araçların oluşturulmasında etkili bir kitle kaynak kullanımı (crowdsourcing) yoluyla daha çok kazanacağını söylüyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.