MHP lideri Bahçeli'den İYİ Parti'ye birleşme çağrısı

MHP lideri Bahçeli'den İYİ Parti'ye birleşme çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'nin yapacağı genel kurultayda partililere MHP'ye dönme çağrısı yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'nin yapacağı genel kurultayda partililere MHP'ye dönme çağrısı yaptı.

Devlet Bahçeli, İYİ Partili isimlere dava arkadaşlarım diye hitap ederek "Fiziken orada,fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp MHP'ye dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir." dedi.

Resmi Twitter hesabından hesabından açıklamalarda bulunan Bahçeli, 1 Kasım 2015’ten sonra ağır ve sancılı parti içi meselelerle boğuştuklarını belirterek "MHP’den kopan dava arkadaşlarımız 25 Ekim 2017’de İYİ Parti’yi kurmuşlardır. Ancak geçmişte birlikte yürüyüp, beraberce mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızın önemli bir kısmı aradıklarını bulamamışlar veya kenara itilmişlerdir. Yola çıkılanlar yolda bulunanlara değişilmiştir. CHP ve HDP ile ittifak hiçbir vicdan sahibi ülküdaşımın kabullenemeyeceği bir gaflet olarak hafızalara kazınmıştır." ifadelerini kullandı.

MHP liderinin paylaştığı mesajlarında öne çıkan unsurlar şöyle oldu:

"Tarih boyunca üç hilal kardeşliğin adı, kaynaşmanın adresi, kucaklaşmanın adaleti olmuştur. Nitekim üç hilal varsa huzur vardır, umut vardır, birlik ve dayanışma ruhu vakarını mahfuz tutmuştur. Bu gerçekler şerefli mazimizin iftihar vesikasıdır."

"Zaman olmuş kırgınlıklar, kızgınlıklar ve küslükler vasat bulmuştur. Zaman olmuş kopuşlar, kırılışlar ve kayışlar yaşanmıştır. Ana gövde sağlam olduğundan, fazilet ve fikriyat derinlere tutunduğundan dönem dönem şiddeti artan fırtınalar hamd olsun tesirsiz kalmıştır."

"3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti’nin 4.Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır.Çağrım şudur: Fiziken orada,fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir."

"Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti’nin Olağanüstü Kurultay’ında MHP’yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye’nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır."

"Çağrım birliğe, beraberliğe, barışmaya ve heyecanla tokalaşmayadır."

İYİ Parti'den Bahçeli'ye GIF'li yanıt

Bahçeli'nin üst üste paylaştığı Twitter mesajlarında İYİ Partililere hitaben MHP'ye dönme çağrısı sonrası yapması sonrası Merak Akşener ve İYİ Parti resmi hesaplarından yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener "Sayın Erdoğan, yine ne dedin bu arkadaşa?" ifadelerini kullanırken, İYİ Parti resmi Twitter hesabında Meral Akşener'in güldüğü bir görüntü 'GIF formatı' şeklinde paylaşıldı. İki paylaşım da kısa sürede 20 binin üzerinde beğeni aldı. Mesajlara yüzlerce yorum yapıldı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.