MI6 Başkanından Rusya'ya: Batı ittifakını yıkmaya çalışıyorlar

MI6 Başkanından Rusya'ya: Batı ittifakını yıkmaya çalışıyorlar

55. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan MI6 Başkanı Younger, Rusya'nın Batı ülkeleri arasındaki ittifakı bölmeye yönelik bir politika izlemekle suçladı.

55. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan MI6 Başkanı Sir Alex Younger, Rusya'nın Batı ülkeleri arasındaki ittifakı bölmeye yönelik bir politika izlemekle suçladı.

Münih Güvenlik Konferansı'nda basın toplantısı düzenleyen Younger, "Rus hükümeti, Batılı ülkeler arasındaki bağları ve ittifakları yıkmayı planlıyor. Bunu yapmaya hakları olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Kurumlarımızı ve ittifaklarımızı itibarsızlaştırmaya yönelik gizli ve aleni eylemlerden oluşan bu koordineli politika yardımıyla ulaşmaya çalıştıkları şeyleri elde edemeyecekleri mesajını Rus tarafına çok açık bir şekilde verdiklerini kaydeden Younger, Moskova'nın izlediği politikanın bedelinin ağır olacağını savundu.

İngiliz araştırmacı blogger grubu Bellingcat'e Rus askeri istihbaratının geçen yıl mart ayında İngiltere'nin Salisbury kentinde yaşanan Skripal vakasında dahli olduğuna ilişkin yayınları için teşekkür eden Younger, İngiliz istihbaratının değerlendirmelerine göre Rus istihbaratının Sergey Skripal ve kızı Yuliya için tehdit oluşturmaya devam ettiğini iddia etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.