Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Herkes üniversiteli olmak zorunda değil

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Herkes üniversiteli olmak zorunda değil

Bakanlar Kurulu'nda meslek liseleriyle ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'Herkes üniversiteli olmak zorunda değil. ‘Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa’ durumu var yani' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlar Kurulu’nda meslek liseleriyle ilgili konuştu.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın aktardığına göre Selçuk, “Asıl projemiz meslek liselerini güçlendirerek üniversitedeki yığılmayı azaltmak istiyoruz. Üniversite öğrencisi sayısı çoksa o ülkede sorun vardır. Az öğrenci sayısı varsa başarılıdır. Meslek liselerine karşı oluşan olumsuz yargıyı yönetebiliriz” dedi.

Meslek liselerine yeni yatırım yapılmadığını kabul eden Selçuk, “Kabinede de dile getirdim. Herkes üniversiteye gitmek zorunda değil. ‘Okumayan çocuğu meslek lisesine göndereyim’ algısını yıkmalıyız. Dönüşümü sektörle birlikte, istihdam ihtiyacına göre gerçekleştireceğiz. Sanayici bizden nitelikli ara iş gücü istiyor. Herkes üniversiteli olmak zorunda değil. ‘Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa’ durumu var yani” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2019'da, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde yapılan üretimden 392 milyon lira gelir elde edildiğini bildirmişti.

Selçuk geçen günlerde ekonominin ihtiyaçları çerçevesinde 200 yeni iş garantili okul açtıklarını ve mesleki eğitim merkezlerine yatırımı arttıracaklarını belirtmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.