Milli Savunma Bakanı Akar: Bekamız için uçak da tank da yapacağız

Milli Savunma Bakanı Akar: Bekamız için uçak da tank da yapacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Gençlerle Tarihin İzinde' programı çerçevesinde Edirne Balkan Tarihi Müzesi’nde gençlerle bir araya geldi.

Katıldığı porogramda savunma ve güvenlik konularında değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşviki ve liderliğinde savunma sanayide yerlilik ve millilik oranının yüzde 80’lere ulaştığını dile getiren Bakan Akar, “Yerli ve milli savunma sanayide cin şişeden çıktı. Eskiden parasını verip alamadığımız şeyleri şimdi biz üretiyoruz” diye konuştu.

Yerli ve milli olarak tüm hafif silahları, helikopterleri, obüsleri, İHA/SİHA/TİHA’ları gemileri yaptıklarını vurgulayan Akar, “Bunları dost ve kardeş ülkelere ihraç da ediyoruz. Bu noktaya geldik. Bu seviyeyi daha da ileri götürmemiz gerekiyor. Geriye ne kaldı, Uçak kaldı, tank kaldı. Uçak da tank da yapacağız. Çok şükür bunun için işçimiz de altyapımız da mühendisimiz de var. Bir tarafta vakıf şirketleri, üniversiteler diğer tarafta özel şirketler, kamu bunlar tek yumruk olarak çalışıyor. Ülkemizin güvenliği, bekası, refahı bakımından ordumuzun olmazsa olmazlarını yerli ve milli olarak karşılamak zorundayız. Bu bir lüks veya tercih değil bir zorunluluk. Geleceğimiz, bekamız bakımından bunu yapmak zorundayız, inşallah bunu da yapacağız” ifadelerini kullandı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.