Savunma Bakanı Akar BAE'yi ziyaret edecek

Savunma Bakanı Akar BAE'yi ziyaret edecek

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gidecek.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gidecek.

Millî  Savunma Bakanı Akar, BAE Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Bin Ahmad Al Bovardi’nin resmi davetlisi olarak BAE’deki görüşmelerde yerini alacak. Akar’ın söz konusu ziyareti ile birlikte Türkiye'den bir savunma bakanı 15 yıl sonra ilk ziyaretini gerçekleştirmiş olacak.

Ziyaret çerçevesinde ikili ve bölgesel meselelerin yanı sıra askeri eğitim alanında iş birliği ile savunma sanayii konularının da ele alınacağı ifade ediliyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde BAE Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed en Nahyan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, her alanda ilişkileri geliştirme konusunda güçlü iradelere sahip olduklarını belirterek ikili ilişkilerde yeni bir döneme geçildiğini ilan etmişti.

BAE'nin Türkiye'nin Körfez Bölgesindeki en büyük ticaret ortağı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, 2021 yılında 8 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini duyurmuştu.

Kaynak: T24, Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.