Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan 'Libya' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan 'Libya' açıklaması

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin 'TSK her türlü görevi yapmaya hazır' dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İdlib sınırındaki birlikleri ziyaret etti. Suriye’deki gözlem noktalarının boşaltılmayacağını açıklayan Akar, “Gözlem noktalarına saldırı olursa karşılık verilir. Biz mutabakatlara saygılıyız,, Rusya’nın da uymasını bekliyoruz.” diye konuştu.

"Gözlem noktalarını boşaltmayacağız"

Esed rejiminin İdlib’de gerçekleştirdiği operasyona ilişkin konuşan Akar, “Hiçbir şekilde ateşkes sağlanmasına yönelik görevlerini kahramanca yapan 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız, buradan çıkmayacağız. Gözlem noktalarımız bu konuda talimatlıdır. Herhangi bir şekilde saldırı, taciz olduğu takdirde tereddütsüz karşılık verecekler” ifadelerini kullandı.

İdlib’de son dönemde 280 bin, toplamda ise 1 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığına işaret eden Akar, “Bu baskı devam ettiği takdirde önemli bir göç dalgasına daha sebep olur. 4 milyon civarında Suriyeli kardeşimizi ağırlamakta olan Türkiye için bu ilave yük ağır gelecektir. Dolayısıyla bu göçün önlenmesi için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Akar, Libya tezkeresiyle ilgili olarak “TSK, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için yurt içinde ve sınır ötesinde nerede görev verilirse yapmaya hazır” ifadelerini kullandı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.