Mısır Başbakanı: Ukrayna savaşı bizim için 7 milyar dolara mal oldu

Mısır Başbakanı: Ukrayna savaşı bizim için 7 milyar dolara mal oldu

Başbakan Mustafa Mabduli "Ukrayna'daki savaşın doğrudan etkileri nedeniyle hissedilen ve emtia fiyatlarında görülen artış, Mısır'a 7 milyar dolara mal oldu." ifadelerini kullandı.

Mısır ekonomisi, Rusya'nın Ukrayna işgali sebebiyle 7 milyar dolar zarara uğradı.

Başbakan Mustafa Mebduli yaptığı açıklamada, "Ukrayna'daki savaşın doğrudan etkileri nedeniyle hissedilen ve emtia fiyatlarında görülen artış, Mısır'a 7 milyar dolara mal oldu." ifadelerini kullandı.

Mebduli, yıl başından bu yana ülkenin 20 milyar dolarlık yatırımı kaybettiğini fakat körfez ülkelerinden 12 milyar dolarlık yatırım elde ettiğini sözlerine ekledi.

Mısır Başbakanı, ağır ekonomik şartların çözüme kavuşturulması konusunda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakerelerde bulunulduğunu söylerken birkaç ay içerisinde yeni ekonomik programların başlatılacağı sözünü verdi.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin ekonomik yansımalarını derinden hisseden Mısır, mali durum hususunda IMF ile görüşmeleri Mart ayında başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.