Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Mısır'da

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Mısır'da

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Afrika ülkelerine 5 günlük gezisi kapsamında ilk ziyaretini Mısır'a gerçekleştirdi.

Afrika gezisinin ilk ayağında cumartesi akşamı başkent Kahire'ye iniş yapan Lavrov'u Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi ve Dışişleri Bakanı Samih Şukri karşıladı.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin küresel gıda krizine, gaz ve petrol fiyatlarında artış yaşanmasına neden olduğu yönündeki söylemler, Batılı ülkelerin Rusya'yı dünyada saf dışı bırakma girişimleri kapsamında bu ülkeye yönelik uygulanan yaptırımlar, Moskova yönetimini dünyada verdiği 'olumsuz' izlenimini tersine çevirme çabasına itti.

Bu kapsamda Rus yetkililer Afrika ülkeleriyle birtakım görüşmeler gerçekleştirmek üzere kıta gezisine Mısır'dan başladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile yapacağı görüşmelerde taraflar arasındaki ikili iş birliği meselelerin ele alınacağı belirtilirken bölgesel ve uluslararası alanda ortaya çıkan sorunların masaya yatırılacağı ifade edildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Hafız görüşmelerde bu konuların tartışılacağını doğruladı.

Lavrov, Mısır'ın ardından uluslararası ve bölgesel gündemler ile ikili iş birliği konularını görüşeceği Etiyopya, Uganda ve Kongo Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek.

Rusya Dışişleri Bakanı, Moskova'nın Afrika ülkeleri ile SSCB dönemine dayanan uzun süreli ve iyi ilişkilere sahip olduğunu ve Moskova’nın son yıllarda Afrika kıtasındaki pozisyonunu aktif olarak güçlendirdiğini kaydetmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.