Uganda lideri Museveni'den Rusya'ya övgü: Ukrayna işgalinin eleştirilecek bir yanı yok

Uganda lideri Museveni'den Rusya'ya övgü: Ukrayna işgalinin eleştirilecek bir yanı yok

Uganda Cumhurbaşkanı Museveni, Rus diplomat Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede Rusya'yı öven açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, beş günlük Afrika gezisi kapsamında Uganda'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Moskova'ya destek amacıyla bazı Afrika ülkelerini ziyaret eden Rus diplomat Lavrov'u Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni karşıladı.

İkili yaptığı görüşmelerin ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

Uganda Cumhurbaşkanı Museveni, Rusya-Afrika dostluğundan övgüyle bahsederken, 'Ukrayna'nın işgal edilmesi konusunda Moskova'yı eleştirecek herhangi bir neden göremediğini' söyledi.

Ugandalı lider "Eğer Rusya hata yaparsa, hatasını yüzüne vururuz. Fakat hata yapmadığı zamanlarda onlara nasıl karşı çıkabiliriz?" diye sordu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise Batı'nın Afrika ülkeleri içerisinde Rus karşıtlığı oluşturmaya çalışarak sömürge yanlısı bir yaklaşım sergilemekle suçlayarak Uganda ve diğer Afrika ülkelerinin bu gibi problemler karşısındaki dengeli tutumunu övdü.

Rusya'dan tahıl ve enerji ithal eden Uganda gibi birçok Afrika ülkesi Ukrayna savaşında herhangi bir tarafı benimsemekten kaçınmıştı.

Uganda, Birleşmiş Milletler'in mart ayında Rusya işgalini kınayan oylamasında çekimser kalan 17 Afrika ülkesinden biriydi.

Lavrov Afrika gezisi kapsamında Mısır ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Uganda ziyaretlerinin ardından Etiyopya'ya uçacak.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

 
 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.