Uganda ile İsrail arasında askeri iş birliği

Uganda ile İsrail arasında askeri iş birliği

Uganda ve İsrail, başkent Kampala'daki Savunma Bakanlığı binasında savunma iş birliği üzerine mutabakat zaptı imzaladı.

Uganda Savunma Bakanlığı Müsteşarı Rosette Byengoma ve İsrail Savunma Bakanlığı Temsilcisi Asaf Dvir, savunma alanında iş birliğini geliştirmek üzere iki ülke arasında mutabakat zaptı imzaladı.

Anlaşma kapsamında savunma, güvenlik, sosyal yardım konularında ikili ilişkileri yenilemek ve pekiştirmek hedefleniyor.

Uganda Savunma Bakanlığı Müsteşarı Byengoma yaptığı açıklamada, Uganda ve İsrail arasındaki mevcut ilişkilere övgülerde bulundu. Byengoma, Uganda'nın sosyal ekonomik programını desteklemesi sebebiyle İsrail'e teşekkürlerini iletti.

Uganda'nın hava savunma yeteneklerini geliştirmede İsrail'in büyük bir rol oynadığını kaydeden Byengoma'ya yanıt olarak İsrail Savunma Bakanlığı Temsilcisi Dvir, ülkede sükuneti sağlamaları nedeniyle Uganda hükümetine ve savunma güçlerine övgülerde bulunurken savunma ve güvenlik iş birliği hususunda mevcut bağlara bağlı kalacaklarına dair taahhüt verdi.

İsrail merkezli Cellebrite istihbarat şirketi, geçtiğimiz ay Uganda güvenlik güçlerine cep telefonlarını hacklemeyi sağlayan bir teknoloji satmıştı.

Uganda hükümetinin muhalif kesimdeki aktivistlere baskı amacıyla bu teknolojiyi kullandığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.