Somali'de görev yapan bir Uganda askeri diğer 3 askeri öldürdü

Somali'de görev yapan bir Uganda askeri diğer 3 askeri öldürdü

Ugandalı bir askerinin Somali'deki askeri üsse ateş açması sonucu 3 Ugandalı askerin öldüğü açıklandı.

Doğu Afrika ülkesi Somali'de görev alan bir Uganda askerinin başkent Mogadişu'daki askeri üs içerisinde etrafa gelişigüzel şekilde ateş açtığı bildirildi.

Uganda ordusundan salı günü yapılan açıklamada, Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu (ATMIS) bünyesinde Somali'de görevli Uganda askerinin pazartesi günü sabah saatlerinde diğer askeri personellerin üzerine ateş açtığı ve bunun sonucunda 3 Uganda askerinin öldüğü duyuruldu.

Uganda ordu sözcüsü Felix Kulayigye, olay hakkında soruşturma başlatıldığını bildirirken ateş açan askerin hangi şartlarda bu eylemi gerçekleştirdiği noktasında henüz bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti.

Olay sonrasında gözaltına alınan askerin, askeri mahkemeye sevk edilmek üzere Uganda'ya gönderileceği belirtildi.

Ateşi açan ve öldürülen askerler, Somali'nin başkenti Mogadişu uluslararası havalimanında koruma gücünde yer alıyordu.

Somali'de 2007'den bu yana askeri birlik bulunduran Uganda, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimine destek sağlıyor.

ABD'nin "Teröre Karşı Küresel Savaş" stratejisi kapsamında da destek sağlayan Uganda'nın şu anda Somali'de konuşlu 8 bin askeri personeli bulunuyor.

Bunların birçoğunun Somali'nin Aşağı Şabel bölgesinde varlık gösterdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.