Mogadişu yönetimi Eş Şebab'a karşı sivil halkı sokağa dökecek

Mogadişu yönetimi Eş Şebab'a karşı sivil halkı sokağa dökecek

Hasan Şeyh Mahmud liderliğindeki Mogadişu yönetimi, Somali halkını Eş Şebab'a karşı savaşta yer almaları için teşvik ediyor.

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, Eş Şebab'a karşı ilan ettiği topyekün savaş stratejisini derinleştiriyor.

Yerel kaynaklara göre, Mahmud liderliğindeki Mogadişu yönetiminin bu kapsamda, halkın Eş Şebab'a karşı savaşa destek vermesini teşvik amaçlı perşembe günü başkent Mogadişu'da sivillerin katılım sağlayacağı bir protesto düzenleyeceği bildiriliyor.

"Mogadişu Halk Devrimi" adlı gösterilerde yüzlerce kişinin başkent sokaklarında yürümesi ve Eş Şebab'a karşı sloganlar atması bekleniyor. Protestolara "sivil halkın" yanı sıra Mogadişu yönetimi yetkililerinin de eşlik edeceği belirtiliyor.

fmqbcopxkaenpud.jpg

fmll-hfwqaai6kq-001.jpg

Mogadişu yönetimince düzenlenmesi kararı alınan protestolara Hasan Şeyh Mahmud'un katılıp katılmayacağı ise bilinmiyor.

Protestolar sebebiyle başkent Mogadişu'da güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve bazı ana yolların ulaşıma kapatıldığı aktarılıyor.

Mogadişu yönetiminin Eş Şebab'a karşı savaşta bazı kabile milisleriyle ortak hareket ettiği biliniyordu.

Öte yandan Mahmud öncülüğündeki yönetimin, son protesto hareketiyle birlikte Eş Şebab'a karşı savaş stratejisinde yalnızca askeri gücü esas almadığı görülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.