Eş Şebab Somali'de kabile milislerini hedef aldı

Eş Şebab Somali'de kabile milislerini hedef aldı

Eş Şebab'ın Somali'nin orta kesiminde Mogadişu yönetimi güçlerine yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda çok sayıda asker ve kabile milisinin öldüğü öne sürülüyor.

Somali'nin orta kesimindeki Hiran'da bulunan Mahas ilçesinde Mogadişu yönetimine bağlı askeri güçlere yönelik çifte bombalı araç saldırısı düzenlenlediği açıklandı.

Yerel kaynaklar, salı günü sabah saatlerinde Mahas ilçesinde Mogadişu yönetimine bağlı askeri güçlere ait 2 üsse düzenlenen saldırının sorumluluğunu El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın üstlendiğini duyurdu.

İlçenin konumu:

Kaynaklara göre Eş Şebab saldırılarında, aralarında Mogadişu yönetimine destek sağlayan kabile milislerinin de bulunduğu 87 askeri personelin öldüğü, 130'unun yaralandığı öne sürüldü.

Saldırılarda ayrıca Mogadişu yönetimi güçlerine ait 13 askeri aracın da imha olduğu iddia edildi.

Reuters'ın Mogadişu yönetimi destekli kabile milislerine ve bir kabile liderine dayandırdığı haberde, aralarında sivillerin, askerlerin ve kabile milislerinin de bulunduğu en az 19 kişinin öldüğü ileri sürüldü.

ABD ve Batılı ülkeler tarafından desteklenen Mogadişu yönetimi ve kabile milisleri ile Eş Şebab arasında Somali'nin orta ve güney kesimlerinde çatışmaların son dönemde şiddetlendiği biliniyor.

Mogadişu yönetimi tarafından silahlandırılan kabile milisleri Eş Şebab'a karşı son dönemdeki operasyonlarda etkin rol oynuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.