ABD'den Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimine daha fazla destek sözü

ABD'den Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimine daha fazla destek sözü

ABD'nin Mogadişu yönetimine daha fazla destek sağlama taahhüdünde bulunduğu kaydediliyor.

Somali'de Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, ABD-Afrika zirvesine katılmak üzere gittiği Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve bazı ABD'li üst düzey yetkililer ile bir araya geldi.

Blinken, Şeyh Mahmud ile yaptığı görüşmede ABD'nin Mogadişu yönetimi ile güçlü bağlara büyük önem vermeye devam edeceğinin sinyalini verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ayrıca Biden yönetiminin Afrika ve bölge güvenliğini desteklemek üzere angajman ve liderliğini ortaya koymayı sürdüreceğini söyledi.

Savunma Bakanı Lloyd Austin'in de katılım sağladığı görüşmeler sonrasında Pentagon tarafından yapılan açıklamada, Mogadişu yönetimine bağlı askeri güçlerle ortaklık kurmaktan memnuniyet duyulduğu ve güvenlik konusundaki çabalarında Mogadişu yönetimine destek sağlamaya devam edileceği belirtildi.

Görüşmelerin ardından yapılan açıklamalarda, ABD'nin güçlü iş birliği yapması sebebiyle Mogadişu yönetiminden memnun olduğu da özel olarak dile getirildi.

Bu kapsamda ABD'nin Mogadişu yönetimine Eş Şebab'a karşı daha fazla destek sağlaması bekleniyor.

ABD'nin Hasan Şeyh Mahmud tarafından El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı ilan edilen topyekun savaşta Mogadişu yönetimine askeri ve güvenlik desteği sağladığı biliniyor.

Son dönemde Türkiye de Eş Şebab karşısında Mogadişu yönetimine aktif destek sağlayan ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum