Somali'de Eş Şebab ile Mogadişu yönetimi arasındaki çatışmalar kızışıyor

Somali'de Eş Şebab ile Mogadişu yönetimi arasındaki çatışmalar kızışıyor

Somali'deki Eş Şebab liderlerinden olduğu öne sürülen Yusuf Muhammed Jingab'ın düzenlenen operasyon sonucu öldürüldüğü ifade edildi.

Somali'nin güneyindeki Orta Şabel bölgesinde düzenlendiği açıklanan operasyonda Eş Şebab'ın yöneticilerinden Yusuf Muhammed Jingab'ın hedef alındığı belirtildi.

Mogadişu yönetimine bağlı kaynaklarca yapılan açıklamada 15 Aralık tarihinde gerçekleştirildiği belirtilen operasyonda "Yusuf Muhammed Jingab ile birlikte 87 Eş Şebab savaşçısının öldürüldüğü" öne sürüldü.

Türkiye ve ABD tarafından desteklenen Mogadişu yönetimine bağlı özel kuvvetler Somali'nin Hiran ve Orta Şabel bölgelerinde Eş Şebab'a karşı operasyonlar düzenliyor.

Kara operasyonlarına Türkiye üretimi Bayraktar TB2'ler ve ABD'ye ait diğer insansız hava araçlarıyla da destek verildiği biliniyor.

Eş Şebab, başta Somali'nin güneyi olmak üzere ülkede Mogadişu yönetiminden daha fazla bir alanı kontrolü altında tutuyor.

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud birçok defa yaptığı açıklamada, "Eş Şebab'ı ülkeden temizleyene kadar saldırıları durdurmayacaklarını" ifade etmişti.

Öte yandan yerel kaynakların dün akşam saatlerinde aktardığı bilgiye göre Orta Şabel bölgesine bağlı Darunima yerleşiminde Eş Şebab’ın gerçekleştirdiği pusuda ABD ve Batılı ülkelerce eğitilen Mogadişu özel kuvvet personelinden 17 askerin öldüğü belirtilmişti.

Hasan Şeyh Mahmud, Eş Şebab'ın ülkede artan etkinliği nedeniyle gazetecilerin grup hakkında haber yapmasını yasaklamıştı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.