ABD'den Mogadişu yönetimine milyonlarca dolarlık askeri yardım

ABD'den Mogadişu yönetimine milyonlarca dolarlık askeri yardım

ABD, Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimine 9 milyon dolar değerinde askeri yardımda bulunduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a topyekun savaş ilan eden Mogadişu yönetimine askeri destek sağlamaya devam ediyor.

Son olarak ABD'nin Mogadişu Büyükelçiliği, Mogadişu yönetimine bağlı özel askeri güçlere 9 milyon dolar değerinde silah yardımı yaptığını açıkladı.

ABD'nin Mogadişu Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, yapılan yardımların Mogadişu yönetimi askeri güçlerinin Eş Şebab'a karşı operasyonlarında destek sağlayacağı belirtildi.

ABD tarafından eğitilen özel birim "Danab"a yapılan 9 milyon dolarlık yardım paketi ağır makinalı silahlar, askeri araçlar, patlayıcı madde imha kitleri, tıbbi malzemeler ve teçhizat bakım malzemelerini içeriyor.

Mogadişu yönetimine bağlı güçler ile Eş Şebab arasında birkaç aydır özellikle ülkenin orta ve güney kesimlerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

ABD'nin, özel olarak eğitime tabi tuttuğu Danab güçlerine Eş Şebab'a karşı operasyonlarda havadan destek sağladığı biliniyor.

Komando birliklerinden oluşan Danab biriminde bin 300 kadar askeri personelin yer aldığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.