ABD, Eş Şebab'a karşı Kenya ordusunu eğitip donatıyor

ABD, Eş Şebab'a karşı Kenya ordusunu eğitip donatıyor

ABD'nin Somali ve çevresinde Eş Şebab'a karşı savaşta yer almak hedefiyle Kenya'ya asker göndereceğini duyurmasının ardından bu ülkedeki askeri faaliyetlerini artırdığı görülüyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 2021 yılında Kongre'ye gönderdiği bir mektupta Eş Şebab ile savaşta Kenya ordusuna destek vermek üzere ülkeye özel hareket birliklerinin sevk edilmesi doğrultusunda ordu güçlerinin Kenya güçleriyle ortak askeri tatbikatlar tertip ettiği aktarılıyor.

Deniz Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı bünyesine katılan ABD deniz piyadeleri, Kenya merkezindeki Isiolo kentinde Kenya ordu güçleriyle birleşik müşterek askeri eğitim tatbikatları icra etti.

ABD özel hareket birliklerinin Kenya ordusuna verdiği eğitimlerde SCAR-H 7.62×51mm saldırı tüfeği, M4A1 piyade tüfeği ve M240 makinalı tüfeğin kullanıldığı görülüyor.

El Kaide'nin Doğu Afrika yapılanması olan Eş Şebab genel olarak Kenya'nın kuzeyinde yoğun olarak faaliyet gösteriyor.

Daha önce Kenyalı bir vali, Eş Şebab'ın ülkenin kuzey kesimlerinin yarısını kontrol altında tuttuğunu söylemişti.

Vali, Eş Şebab'ın özellikle ülkenin Somali sınırındaki Lamu, Garissa, Wajir ve Mandera bölgelerinde aktif olarak faaliyet gösterdiğini açıklamıştı.

Öte yandan Eş Şebab, Kenya'da bulunan ABD hedeflerine zaman zaman saldırılar düzenliyor. 5 Ocak 2020 tarihinde ülkenin kuzeyindeki Lamu bölgesinde Manda Körfezi'ne bulunan ABD güçlerine ait Camp Simba, Eş Şebab tarafından hedef alınmış, saldırıda en az 3 ABD askeri ve personeli ölmüş, çok sayıda uçak tahrip edilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum