Kenya savaş uçakları Somali'yi bombaladı

Kenya savaş uçakları Somali'yi bombaladı

Kenya'ya bağlı savaş uçakları, Somali'nin güneyindeki köylere hava saldırıları gerçekleştirdi.

Afrika Birliği Geçiş Misyonu (ATMIS) çatısı altında varlık gösteren Kenya güçleri, Somali'de Aşağı Cuba bölgesine hava saldırıları düzenledi.

Yerel kaynaklar, Kenya'ya ait savaş uçaklarının Somali'nin güneyindeki Aşağı Cuba bölgesinde yer alan Badhaadhe ilçesindeki 4 köyü bombaladığını açıkladı.

Kenya güçlerinin hava saldırılarında insani kayıp yaşanmazken arazide otlayan hayvanların telef olduğu ifade edildi.

Somali'nin Aşağı Cuba ve Gedo bölgelerinde etki alanına sahip Kenya yönetiminin El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı mücadele bahanesiyle sivilleri hedef aldığı biliniyor.

Kenya üssüne bombardıman

14 Eylül günü, ülkenin güneyindeki Aşağı Cuba bölgesinde Kenya askerlerine ev sahipliği yapan bir üs havan toplarıyla bombalanmıştı.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab, Kenya'nın yeni yönetimine karşı bir uyarı yayınlamıştı.

Kenya'daki başkanlık seçimlerinde William Ruto ipi göğüslemiş ve ülkenin yeni devlet başkanı olarak seçilmişti.

Eş Şebab tarafından yayınlanan "Kenya Yol Ayrımında" başlıklı açıklamada, Kenya'da yeni bir başkan seçilmesiyle beraber, "Kenya'nın dış politika kararlarını ve bu kararların etkilerini yeniden gözden geçirme fırsatına sahip olduğu ve bunların başında da Somali'nin gayrı meşru bir şekilde işgal edilmesinin yer aldığı" ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.