Eş Şebab'tan Kenya yönetimine: Somali'yi terk edin

Eş Şebab'tan Kenya yönetimine: Somali'yi terk edin

Eş Şebab, Kenya'daki başkanlık seçimleri sonrasında ülkenin yönetimine karşı yeni bir uyarıda bulundu.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab, Kenya'nın yeni yönetimine karşı bir uyarı yayınladı.

Kenya'daki başkanlık seçimlerinde William Ruto ipi göğüslemiş ve ülkenin yeni devlet başkanı olarak seçilmişti.

Eş Şebab tarafından yayınlanan "Kenya Yol Ayrımında" başlıklı açıklamada, Kenya'da yeni bir başkan seçilmesiyle beraber, "Kenya'nın dış politika kararlarını ve bu kararların etkilerini yeniden gözden geçirme fırsatına sahip olduğu ve bunların başında da Somali'nin gayrı meşru bir şekilde işgal edilmesinin yer aldığı" ifade edildi.

Açıklamada "seçim sürecinde başkan adaylarının ülkede kötüleşen güvenlik durumuna ve Somali'deki işgale değinmekten kasıtlı olarak kaçındığı" dile getirilirken, "Kenyalı siyasetçilerin, Batılı efendilerinin çıkarları için savaşa devam etme ve kendi vatandaşlarının canlarını tehlikeye atma konusunda ısrarcı olduğu" vurgulandı.

Kenya içerisinde saldırılar sürüyor

Eş Şebab açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kenya Somali'yi işgal edeli 11 sene oldu. Ancak, bugüne kadar Kenya ordusu işgalin ilk hedeflerine dahi ulaşmayı başaramadı. Kenya Ordusu kendi üslerinde kuşatma altında kaldı ve sığınaklarını dahi terk edemiyorlar. Mücahitlere karşı etkili bir askeri harekat düzenleyecek kapasiteleri mevcut değil. Öte yandan mücahitler ise Kenya içerisindeki misilleme saldırılarını artırdılar, Kenya askeri tesislerine ve personellerine yönelik yüzlerce saldırı düzenliyorlar."

Ülkedeki güvenliği sağlayamayınca Kenya yönetiminin medyayı susturma yoluna başvurduğunu öne süren Eş Şebab, bölgede ölen Kenya askerlerinin sayısının da gizlendiğini, çok sayıda Kenya askerinin esarete terk edildiğini öne sürdü. Eş Şebab, Kenya'nın saldırılar karşısında kırılgan hale geldiğini ve ülkesine yönelik saldırıları durduramadığını belirtti.

Kenya'daki Müslümanlara çağrı

Açıklamada Kenya'nın bölgedeki Müslümanlara karşı saldırılar gerçekleştirdiğine de vurgu vardı:

"İslam'ı hedef alma konusundaki kural tanımayan yaklaşımlarıyla, Kenya güvenlik güçleri hem Kenya'da hem Somali'de Müslümanlara karşı korkunç suçlar işlemeye devam ediyor. Somali'de Kenya ordusu masum Müslümanları katletmeye, hayvanlarını telef etmeye, kadınlarına tecavüz etmeye, köy ve kasabalarını yok edip mallarını yağmalamaya devam ediyor.

Kenya'da ise güvenlik güçleri genç Müslüman erkekleri kasıtlı olarak hedef alıyor ve onları kaçırmalar, zorla ortadan kaybetmeler, yargısız infazlar ve devlet şiddetiyle susturmaya devam ediyor. 'Terörle mücadele' kisvesi altında Müslümanlara karşı şiddeti sürdürüyor."

Eş Şebab'ın açıklamasında, Kenya Müslümanlarına da çağrı vardı. Grup, bölgedeki Müslümanları, "zulme karşı sessiz kalmamaya ve saldırılara karşı kendilerini savunmaya" çağırdı. Eş Şebab "Somali ve Kenya'daki Müslümanlar, kafirlere karşı iş birliği içersinde bir strateji geliştirmelidir." ifadesini kullandı.

"Kenya'nın kalbini hedef alırız"

Açıklamada Kenya'nın yeni yönetimi de sert bir şekilde uyarıldı:

"Sizleri, ordunuzun ülkemizi gayrı meşru şekilde işgalinin ve hükümetinizin baskıcı politikalarının ciddi sonuçları olacağı hususunda tekrar tekar uyarmıştık. Hükümetiniz Müslümanların topraklarını işgale devam ettiği, Müslüman kardeşlerimize yönelik zulmü sürdürdüğü müddetçe, ülkenizin içerisindeki saldırılarımız devam edecek."

Eş Şebab, benzer politikaların devamı halinde binlerce Kenya askerinin öleceğini ifade etti.

Grup, yeni hükümet Somali işgalini devam ettirirse, sadece Somali'de değil Kenya'nın kalbinde de saldırılar düzenleyeceklerini öne sürdü.

Açıklama "Kenyalıların ve hükümetlerinin eylemleri yahut eylemsizliği, Kenya'nın geleceğini belirleyecek, öyleyse akıllıca bir seçim yapın." ifadeleriyle son buldu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.