ABD'den Eş Şebab'a hava saldırısı

ABD'den Eş Şebab'a hava saldırısı

ABD, eğittiği Danab özel kuvvetlere yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonrası Eş Şebab'a karşı bir hava saldırısı icra ettiğini açıkladı.

ABD, Mogadişu yönetiminin talebi doğrultusunda El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a hava saldırısı düzenledi.

Söz konusu hava saldırısı, dün Eş Şebab'ın ABD destekli Somalili özel kuvvetlere yönelik gerçekleştirdiği saldırılardan hemen sonra geldi.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin dün Galcad bölgesi yakınlarında tertip ettiği hava saldırısı sonucu 30 Eş Şebab mensubunun öldürüldüğü, cihat yanlısı gruba ait 3 aracın da imha edildiği iddia edildi.

ABD'nin 2022 yılında Somali'deki hava saldırılarını %30 oranında artırdığı tespit edilmişti.

Mogadişu yönetiminin Eş Şebab'a karşı yürüttüğü topyekün savaş stratejisi çerçevesinde ABD'nin cihat yanlısı gruba karşı saldırılarını bu yıl daha da artırması bekleniyordu. Mogadişu yönetiminin ayrıca ABD'ye Eş Şebab'a karşı daha fazla hava saldırısı gerçekleştirmesi yönünde yoğun baskı yaptığı biliniyor.

Ne olmuştu?

Eş Şebab, dün sabah saatlerinde Galgudud iline bağlı Galcad yerleşim merkezinde ABD tarafından eğitilen özel birim "Danab"a ait üsse düzenlediği saldırıda özel kuvvetlerin komutan yardımcısı dahil yüzün üzerinde Somalili askeri personelini öldürdüğünü açıklamıştı.

Danab özel birimi komutan yardımcısı Ture, Eş Şebab'a karşı yürütülen saldırılarda önemli bir isim olarak öne çıkıyordu.

Diğer taraftan ABD, eğitimini üstlendiği söz konusu Somalili özel birime 9 Ocak'ta 9 milyon dolar değerinde silah yardımı yaptığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.