Eş Şebab'tan Kenya'ya sınır ötesi saldırılar

Eş Şebab'tan Kenya'ya sınır ötesi saldırılar

Kenya'yı hedef alan Eş Şebab saldırılarında artış yaşandığı ifade ediliyor.

Kenya'nın Somali sınır bölgelerinde düzenlenen saldırılarda birçok askerin öldürüldüğü, çok sayıda askeri aracın da tahrip edildiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab, 17 Ocak günü Kenya içerisinde kapsamlı bir saldırı düzenledi.

Kenya'nın Somali sınırındaki Lamu bölgesinde düzenlenen saldırılarda 10 askeri araç tahrip edilirken birçok Kenya askeri de öldü ve yaralandı.

Bölgenin konumu:

Saldırıya uğrayan askeri konvoyun bölgede Çinlilerin çalıştığı bir kamptan çıktığını ve çalışma alanına doğru ilerlediği ifade edildi.

Saldırıyı düzenleyen Eş Şebab mensuplarının saldırının ardından sınır hattındaki Boni Ormanı'na çekildiği bildirildi.

Boni Ormanı:

Birkaç gün önce de bölgede hükümete bağlı güçler ve mühendisler hedef alınmıştı.

Eş Şebab Kenya'da ABD'nin askeri üslerinin yanı sıra Çin'in devam ettiği projeleri de sıklıkla hedef alıyor.

Bölgede saldırıların gündelik bir hal aldığı, son bir hafta içerisinde 6 farklı noktada çeşitli saldırılar düzenlendiği kaydediliyor.

Eş Şebab, son yıllarda Kenya'daki saldırılarını artırma eğiliminde. Yapılanma, bu kapsamda hükümete ve ordu güçlerine ait merkezleri, iletişim hatlarını ve lojistik rotaları hedef alıyor. Aynı zamanda Kenya içinde Batılılara ait merkezler ve ABD üsleri de hedef alınıyor.

2021 yılının Ocak ayında, Kenya'nın Mandera Valisi Ali Roba, Kuzey Kenya'nın yarısının Eş Şebab tarafından kontrol edildiğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.