Mısır İçişleri Bakanlığı: Bombalı saldırının faili Hasm Hareketi

Mısır İçişleri Bakanlığı: Bombalı saldırının faili Hasm Hareketi

Mısır'da geçtiğimiz gün İskenderiye'de bir emniyet müdürüne yönelik bombalı saldırının faillerinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Mısır'da geçtiğimiz gün düzenlenen saldırıda General Mustafa en Nemr, konvoyunu hedef bir bombalı saldırıdan son anda kurtulmuştu. Devlet başkanlığı seçimlerinden iki gün önce bir emniyet müdürüne düzenlenen bu saldırıda iki polis ölmüştü.

"Saldırıyı düzenleyen Hasm Hareketi"

Mısır İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre polis bu saldırıyı düzenleyen hücrenin izini sürdü ve saldırı düzenleyenlere karşı operasyon başlattı. Hasm hareketinden olduğu iddia edilen bu kişilere yönelik Buheyre ilinde düzenlenen operasyonda 6 kişi öldürüldü. Öldürülenlerden üçünün kimliği tespit edildi. Bakanlık, bu grubun cumartesi günkü saldırının arkasında olan grup olduğunu ifade etti. Ancak öldürülen bu kişilerin bombalamada yer alıp almadığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Müslüman Kardeşler iddiası

Darbe yönetimi, Hareketu Savaid Mısır olarak da bilinen Hasm Hareketi'ni Müslüman Kardeşler'in bir silahlı kolu olmakla suçluyor. Darbeden bu yana Mısır'da polis ve ordu güçlerine karşı kurulan irili ufaklı birçok grup bulunuyor. Hapishanelerde tecavüzlerin, işkencenin ve insan hakları ihlallerin günlük bir olay haline geldiği ülkede bu durum anlaşılabilir olarak niteleniyor.

2006 yılında kurulan Hasm hareketi isimli silahlı grup, polis ve ordu güçlerine ve bazı yargı üyelerine karşı saldırıları ile biliniyor. Mısırlı yetkililer grubu Müslüman Kardeşler'in silahlı kanadı olmakla suçlarken, Müslüman Kardeşler teşkilatı şiddete karşı olduklarını belirterek bu iddiayı kategorik olarak reddediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.