Mısır'da silahlı muhalif gruba yönelik operasyon: 12 ölü

Mısır'da silahlı muhalif gruba yönelik operasyon: 12 ölü

Mısır'da Hasm Hareketi'ne yönelik operasyonlarda 12 kişi öldü.

Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Müslüman Kardeşler’in silahlı kanadı olduğu iddia edilen Hasm Hareketi'ne yönelik olarak iki farklı adreste yapılan operasyonlarda 12 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Hasm Hareketi'nin Müslüman Kardeşler ile bir ilişkisi olduğuna yönelik herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak Mısır, hareketin Müslüman Kardeşler'in silahlı kolu olduğunu ileri sürüyor.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, iki farklı adreste yapılan operasyonlarda, çok sayıda patlayıcı ve çeşitli mühimmatın ele geçirildiği ifade edildi.

Operasyonlar, Kahire’de Giza Piramidi yakınlarında bir turist otobüsünün geçişi sırasında gerçekleştirilen ve 10’u Mısırlı 17 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından gerçekleştirildi. 

Henüz bombalı saldırıyı üstelenen olmadı. Mısır İçişleri Bakanlığı da yapılan operasyonların doğrudan saldırıyla ilintili olduğuna dair bir açıklamada bulunmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.