Mısır İsrail'in Gazze halkını Sina Yarımadası'na sürmesinden endişeli

Mısır İsrail'in Gazze halkını Sina Yarımadası'na sürmesinden endişeli

Mısır yönetiminin İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri Sina Yarımadası'na sürmesinden endişe duyduğu ifade ediliyor.

Mısır yönetiminin, İsrail'in Gazze'de yaşayan Filistin halkını Sina Yarımadası'na sürmesinden endişe duyduğu ifade edildi.

The New Arab'ın Mısırlı kaynaklara dayandırdığı habere göre Mısırlı yetkililer, İsrail'in Gazze halkını Mısır'a sürmeyi amaçladığına inanıyor.

Söz konusu kaynağa göre Mısır yönetimi, İsrail'in bölgedeki Filistinlileri kademeli olarak Mısır'a itmeyi hedeflediğini düşünüyor.

İsrail'in saldırılarının ilk günlerinde "güvenli bölge" ilan ettiği Gazze güneyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırmış olması da Mısır'ın endişelerini artırıyor.

Mısır, İsrail'in insani yardımların bölgeye girişine engel olmasının da aynı stratejinin bir parçası olduğu görüşünde. Buna göre insani yardımları bir silah olarak kullanan İsrail, insani krizi daha da derinleştirmeyi ve yaşanan krizi Mısır sınırları içerisine itmeyi amaçlıyor.

Mısır yönetimi, Gazze'den Sina Yarımadası'na yönelen bir mülteci akınından endişe duyuyor. Bu endişe doğrultusunda sınır hattına bariyerler inşa ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum