Mısır: Sisi rejiminin cezaevinde bir mahkum işkence sonucu öldü

Mısır: Sisi rejiminin cezaevinde bir mahkum işkence sonucu öldü

Mısır'da Sisi rejiminin cezaevinde tutulan bir mahkumun, maruz kaldığı işkenceler sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısır'da mahkumlara yönelik işkence ve ihlaller hız kesmeden devam ediyor.

Mısırlı insan hakları grupları, ülkenin kuzeydoğusundaki Gamasa (Camsa) yüksek güvenlikli cezaevinde bir mahkumun ağır işkenceler sonucunda hayatını kaybettiğini bildirdi.

22 yaşındaki mahkum Muhammed Saadeddin el Kumî'nin öldürülmesi sonucu cezaevinde isyan çıktı. İsyan neticesinde yangın çıktığı ve Sisi güçlerinin müdahalelerinde 10 mahkumun daha hayatını kaybettiği ifade edildi.

22 yaşındaki mahkum hakkında yazılan resmi raporda, mahkumun "dolaşım sistemindeki sorunlardan dolayı öldüğü" kaydedildi.

Mahkumun işkence altında ölümü sonrası çıkan olayların ardından birçok mahkum da farklı cezaevlerine sevk edildi.

Mısır'da 2013 yılında Sisi tarafından yapılan darbenin ardından en az 60 bin kişi siyasi sebeplerle hapsedildi.

Cezaevlerinde işkence, tecavüz, cinayet gibi olayların 1960'lı yıllardan bu yana yaygın bir uygulama olduğu biliniyor. Şimdiye dek siyasi ve İslami faaliyetleri sebebiyle hapsedilen yüzlerce Mısırlı, cezaevindeki işkenceler sebebiyle hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.