Mısır ve Suudi Arabistan Libya'da Türkiye'ye karşı anlaştı

Mısır ve Suudi Arabistan Libya'da Türkiye'ye karşı anlaştı

Mısır ve Suudi Arabistan Libya’daki 'Türk tırmanışını reddetme' konusunda anlaşma sağladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Suudi mevkidaşı Prens Faysal bin Ferhan’ın Libya’daki Türk tırmanışını reddetme konusunda fikir birliğine vardığı belirtildi.

Riyad’daki Kızıldeniz ve Aden Körfezi kıyılarındaki Arap ve Afrika ülkelerinin dışişleri bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantının oturum arasında bir araya gelen iki bakanın ayrıca Libya krizinin tüm yönlerini ele alan kapsamlı bir çözüme ulaşmak için çaba göstermenin önemini vurguladığı ifade edildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müsteşar Ahmed Hafız’ın açıklamasına göre her iki bakanda ülkeleri arasındaki stratejik ilişkilerin derinliğinin altını çizdi.

Libya tezkeresi kararı

Şukri ve Prens Faysal bin Ferhan arasında gerçekleştirilen görüşmede, TBMM’nin Libya’ya asker göndermeyi öngören tezkereyi kabul etmesi ışığında Libya sahnesinde yaşanan gelişmeler ve artan gerilimler ele alındı.

Hafız’a göre iki bakan, uluslararası hukukun ihlali anlamına gelen Türk tırmanışını reddetme ve Libya krizinin tüm yönlerini ele alan kapsamlı bir çözüme ulaşmak için çaba göstermenin önemini vurgulama konusunda bir fikir birliğine vardı.

İki bakan ayrıca Irak’taki durum, İran ile Türkiye'nin bölgedeki müdahaleleri ve Körfez'deki kardeş Arap ülkelerinin maruz kaldığı tehditleri ele aldı. Hafız, bakanların bölgesel sahnedeki gelişmelerin Basra Körfezi'nin güvenliği ve istikrarını olumsuz etkilemesine izin vermemenin önemi üzerinde anlaştığını söyledi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.