"Mısır'da 6 İhvan üyesi çatışmada öldürüldü"

"Mısır'da 6 İhvan üyesi çatışmada öldürüldü"

Mısır İçişleri Bakanlığı, başkent Kahire’nin batısında gerçekleştirilen operasyonda polis ile Müslüman Kardeşler üyeleri arasında çıkan çatışmada 6 İhvan üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, başkent Kahire’nin batısında yer alan 6 Ekim şehrinde gerçekleştirilen operasyonda polis ile Müslüman Kardeşler (İhvan) üyeleri arasında çıkan çatışmada 6 İhvan üyesinin öldürüldüğü duyuruldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, öldürülen 6 İhvan üyesinin önümüzdeki günlerde ülkenin bazı noktalarında 'terörist saldırılar gerçekleştirme hazırlığında olduğu' ifade edildi.

Mısır ordusu, Şubat 2018’den bu yana polis ile işbirliği içerisinde özellikle 2013 yılında eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevinden azledilmesinden sonra radikal ve silahlı grupların aktif olduğu Kuzey Sina başta olmak üzere ülke genelinde 'terörle mücadele' operasyonları yürütüyor.

Mısırlı güvenlik yetkilileri, 9 Nisan 2017 yılında radikal gruplar tarafından düzenlenen saldırılardan bu yana ülke genelinde acil durum ilan etti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.