Mısır'da işkence sonucu ölen mahkumun cenazesi ailesine 6 yıl sonra teslim edildi

Mısır'da işkence sonucu ölen mahkumun cenazesi ailesine 6 yıl sonra teslim edildi

Mısır'da gözaltında hayatını kaybeden mahkumun cenazesi ailesine 6 yıl sonra teslim edildi.

Mısır'da Sisi yönetimini tarafından gözaltında işkenceye maruz bırakılan ve hayatını kaybeden mahkum Muhammed Cuma Yusuf Afifi'nin cenazesi ailesine 6 yıl sonra teslim edildi.

Mısır İnsan Hakları Ağı'ndan yapılan açıklamaya göre, Afifi'nin cesedi, geçen 6 yılın ardından Sisi yönetimince ailesine teslim edildi.

"Cesedi 6 yıl ailesine verilmedi"

17 Aralık 2015 tarihinde gözaltına alınan Afifi, Kahire'deki Emniyet Müdürlüğü binasında 13 Ocak 2016 tarihinde, gördüğü ağır fiziksel ve psikolojik işkencelerin tesiriyle geçirdiği kalp krizi neticesinde hayatını kaybetmişti.

Sisi yönetimi geçen yıllara rağmen Afifi hakkında ailesine bilgi vermedi, öldüğüne dair bilgilere ilişkin bir yorum yapmadı. Ancak geçen süreçte Afifi'nin işkence sebebiyle öldüğü bilgisi kesinleşti.

İşkence altında hayatını kaybeden mahkumun cenazesi geçtiğimiz günlerde ailesine teslim edildi.

afifi.jpg

Muhammed Cuma Yusuf Afifi

İnsan hakları kuruluşları, Afifi'nin ölümünün soruşturulması ve sorumluların ceza alması çağrısında bulunurken, bu çağrılar yanıtsız bırakılıyor.

Darbeden bu yana Mısır'da on binlerce kişi siyasi suçlamalarla hapsedildi ve işkence gördü. Çok sayıda kişi cezaevlerinde hayatını kaybederken yüzlercesi de idam edildi. Mısır'da Abdulfettah el Sisi yönetiminin mahkeme süreçlerinin bağımsız ve adil olmadığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.