Mısır'da Sisi rejimi tarihi mezarlıklarda yıkımı sürdürüyor

Mısır'da Sisi rejimi tarihi mezarlıklarda yıkımı sürdürüyor

Sisi rejiminin Mısır'ın başkenti Kahire'deki tarihi mezarlıkların yıkımına devam ettiği bildiriliyor.

Abdulfettah es Sisi rejimi, Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzey bölgesindeki tarihi mezarlıklarda yıkım faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda birçok tarihi mezarın da yıkıldığı rapor ediliyor.

Mısırlı insan hakları grupları ve arkeoloji uzmanları, devam eden yıkımlara tepki göstererek yıkımların durdurulması için dava açtı. Sürdürülen yıkımlara karşı tepkiler aylardır katlanarak artıyor ancak tepkilere rağmen yıkımlar durdurulmuyor.

Şimdiye kadar aralarında tarihi kabirlerin de bulunduğu binlerce mezarın yıkıldığı ve ceset kalıntılarının da mezarlardan çıkarıldığı belirtiliyor.

Bölgede yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan kabirler arasında İmam Şafii'nin ve Hz. Peygamber'in soyundan gelen Seyyide Nefise'nin kabirlerinin de yer aldığı ifade ediliyor.

Yıkılan mezarlıklar arasında Osmanlı döneminden kalanlar da bulunuyor.

Mezarlıkların yüzde 75'inin yıkılarak ortadan kaldırılacağı öne sürülürken Mısır yönetimi ise bölgede inşaat faaliyetlerinde bulunduklarını ve mezarları yıkma gibi bir niyetlerinin olmadığını savunuyor.

Bölge kaynakları, Sisi rejimi tarafından yıkılan mezarlar arasında, kıraat imamlarından İmam Verş'in mezarının da bulunduğunu öne sürmüştü.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.