Mısır'da vaka sayısı 36 bini aştı

Mısır'da vaka sayısı 36 bini aştı

Mısır’da toplam koronavirüs vaka sayısının 36 bin 829'a yükseldiği bildirildi.

Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı, pazartesi günü bin 365 yeni vakanın kaydedilmesinin ardından vaka sayılarında yükseliş yaşandığını ve salı günü bin 385 yeni koronavirüs vakası kaydedildiğini belirtti. Bakanlık, ölü sayısının ise önceki güne göre bir kişi artışla 35 kişi olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halit Mücahit yaptığı açıklamada, Mısır’da salı gününe kadar kaydedilen toplam vaka sayısının 36 bin 829 kişi olduğu, bu kişilerden 9 bin 786’sının iyileştiği ve toplam bin 306 kişi ise vefat ettiğini belirtti.

Reuters Haber Ajansının aktardığına göre Mücahit en yüksek vaka oranlarının kaydedildiği illerin Kahire, Gize ve Kalyubiye illeri olduğunu, Kızıldeniz şehirleri, Matrah ve Güney Sina’da en düşük vaka oranlarının kaydedildiğini bildirdi.

Mısır koronavirüs salgının yayılmasını engellemek için gece dışarı çıkma yasağını, devlet kurumları, bankalar ve kamu alanlarında maske kullanılması zorunluluğunu uyguluyor. Mısır’da önlemlere uymayıp kuralları ihlal edenlere para cezası uyguluyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.