Sisi Mısır'da 3 aylık olağanüstü hal ilan etti

Sisi Mısır'da 3 aylık olağanüstü hal ilan etti

Mısır lideri Abdulfettah es-Sisi, bu geceden başlamak üzere ülke genelinde 3 aylık olağanüstü hal ilan etti.

 

Mısır lideri Abdulfettah es-Sisi, bu geceden başlamak üzere ülke genelinde 3 aylık olağanüstü hal ilan etti.

Resmi Gazete'de yer alan 168 sayılı kararnameye göre, bu gece saat 01.00'dan itibaren ülkede 3 ay boyunca olağanüstü hal uygulanacak.

Söz konusu karar kapsamında, silahlı kuvvetler ile polis teşkilatına terör tehdidiyle mücadelenin yanı sıra ülkede güvenliğin sağlanması, kamu ve özel mülkler ile vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemleri alma görevi verildi.

Olağanüstü hal kararına göre Başbakan’a, 1958 tarihli ve 162 sayılı olağanüstü hal kanunu kapsamında Cumhurbaşkanı'na verilen yetkiler verildi.

1958 tarihli ve 162 sayılı kanun hükümlerini uygulamak için Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararlara uymayanların hapis cezasına çarptırılacağı da belirtildi.

10 Nisan 2017'de Kıpti kiliselerine düzenlenen saldırıların ardından ülke çapında üç aylık olağanüstü hal ilan edildi ve o zamandan bu yana bu süre uzatıldı.

Olağanüstü hal uzatma kararı, bu kez de dünya genelinde koronavirüs nedeniyle 211 bin kişinin hayatını kaybettiği bir dönemde alındı.

Sağlık Bakanlığı’na göre ülkede tespit edilen vaka sayısı 4 bin 782’ye, can kaybı ise 337’ye yükseldi.

Mısır Temsilciler Meclisi, Cumhurbaşkanı’na acil sağlık durumlarıyla mücadele için gerekli önlemleri alma hakkını veren olağanüstü hal kanunundaki değişikliği geçtiğimiz hafta kabul etmişti.

Olağanüstü hal yetkilerinde yapılan değişiklikler, Cumhurbaşkanı’nın eğitime ara vermesine, kısmen ya da tamamen bilgi almak amacıyla öğrenci toplantılarını askıya almasına, aynı şekilde bakanlıklar, kamu veya özel sektör şirketlerinde belirli bir süre faaliyetlerin kısmen veya tamamen durdurulmasına olanak tanıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.