Mısır'ın Sina Yarımadası bölgesinde IŞİD'in bir lideri öldürüldü

Mısır'ın Sina Yarımadası bölgesinde IŞİD'in bir lideri öldürüldü

Sina Yarımadası'nda IŞİD'e bağlı 'Sina Vilayeti'nin bir lideri öldürüldü.

Grubun yaptığı açıklamaya göre IŞİD bağlantılı "Sina Vilayeti"nin bir lideri öldürüldü. IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından Pazar günü servis edilen görselde grubun liderlerinden Ebu Cafer el Makdisi'nin öldürüldüğü açıklandı. Grup tarafından nerede ve nasıl öldürüldüğüne dair herhangi bir ayrıntı verilmezken, Ebu Cafer el Makdisi'nin bu ayın başlarında öldürüldüğü ifade ediliyor. Makdisi'nin nerede yahut nasıl öldürüldüğüne dair bir bilgi verilmedi. Öldürülen liderin bir fotoğrafı da servis edilen görselde yer aldı.

basliksiz-1.jpg

Mısır'da 2013 yılında Müslüman Kardeşler'e yönelik darbenin ardından Sina Yarımadası'nda çatışmalar yoğunluk kazanmıştı.

Şubat ayında Mısır güvenlik güçleri silahlı gruplara karşı Sina Yarımadası'nda, Nil Deltası bölgesinde ve Libya sınırındaki çöl bölgesinde operasyonlara başlayacağını duyurmuştu.

IŞİD'e bağlı 'Sina Vilayeti' bu açıklamadan kısa bir süre sonra yarımadanın kuzeyindeki Ariş kentindeki keskin nişancı saldırılarında 6 Mısır askerinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı. IŞİD Ariş ve çevresinde zaman zaman polis kıyafetleriyle yol kontrolü yaparak güvenlik görevlilerini alıkoyuyor ve infaz ediyor.

Resmi rakamlara göre Mısır "Sina 2018" adlı saldırılara başladığından bu yana 200'den fazla cihat yanlısı grup mensubu ve en az 35 asker yaşamını yitirdi. Ancak bölgedeki silahlı grupların yayınladığı görüntüler ışığında Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin kayıplarının daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.