Sina Yarımadası'nda kurulan yeni grup İsrail'e savaş ilan etti

Sina Yarımadası'nda kurulan yeni grup İsrail'e savaş ilan etti

Mısır'ın İsrail sınırındaki Sina Yarımadası'nda varlığını ilan eden bir grup İsrail'e karşı savaş ilan ettiklerini açıkladı.

Lübnan'ın ardından Mısır'da da İsrail'e karşı savaş ilan eden yeni bir grup varlığını açıkladı.

Sina Yarımadası'nda faaliyet gösterdiği belirtilen "Faruk Tugayları" isimli grup sosyal medya üzerinden yayınladıkları videoyla İsrail'e savaş ilan etti.

Grubun açıklamasında yalnızca İsrail'e karşı savaşacakları belirtildi. Açıklamanın yapıldığı videonun arka planında geçtiğimiz Haziran ayında sınır hattında İsrail askerlerine saldırı düzenleyen Mısır askeri Muhammed İbrahim Salah'ın fotoğrafı yer aldı.

Aralık ayı ortalarında kaydedildiği anlaşılan videoda, "Umm er Raşaş'tan (Eilat) Kerem Ebu Salem'e kadar İsrail'in hedef alınacağı" ifade edildi.

Grubun açıklamasında Mısır ordusunda ve bölgedeki diğer ordularda yer alan askerlere de seslenilerek İsrail'e karşı savaşılması çağrısı yapıldı.

faruk-sina.jpg

Grubun logosu

Faruk Tugayları isimli grubun herhangi bir yapı ile bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor. Sina Yarımadası'nda El Kaide ve IŞİD bağlantılı grupların yanı sıra çeşitli bağımsız silahlı yapılar ve aşiretler de faaliyet gösteriyordu. Ancak Faruk Tugayları hiçbir grup ile bağlantılı olduğundan bahsetmedi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Mısır-İsrail sınırında gerçekleşen bir saldırıdan söz konusu grubun sorumlu olabileceği öne sürülüyor. Nitzana Sınır Kapısı yakınlarında düzenlenen saldırı sonrasında bölgede çatışma çıkmış, Mısır ve İsrail saldırıdan "uyuşturucu kaçakçısı grupları" sorumlu tutmuştu.

Faruk Tugayları'nın bu saldırıyla ilgisinin olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum