Mısıroğlu 'isim vermedi': Sözlerin Allah düşmanlarını sevindiriyor

Mısıroğlu 'isim vermedi': Sözlerin Allah düşmanlarını sevindiriyor

Tarihçi Kadir Mısıroğlu, ''Sözlerin ve fiillerin Allah düşmanlarını sevindiriyor, Allah dostlarını üzüyorsa kendini kontrol et.'' dedi.

Tarihçi Kadir Mısıroğlu, sosyal medyadan dikkat çeken mesajlar paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siz İslamı 14-15 asır öncesi hükümleri kalkıp da bugün uygulayamazsınız." ifadelerini kullanmış, gelen tepkiler üzerine ise kastının 'dinde reform' olmadığını dile getirmişti. 

İsim vermeden Erdoğan'a mesaj gönderen Kadir Mısıroğlu, sosyal medyada şu sözleri paylaştı:

“Sözlerin ve fiillerin Allah düşmanlarını sevindiriyor, Allah dostlarını üzüyorsa kendini kontrol et. Eğer Allah düşmanlarını rahatsız ediyor, Allah dostlarını sevindiriyor ise; istikâmetin sağlamdır, devam et. Bizim ‘Put’umuz yok. Biz doğruya doğru, eğriye eğri deriz. Elhamdülillah. Aklınızdan asla çıkarmayın. Kimi ‘Put’ yaparsanız cenab-ı Hakk, alem-i esbabda sebepler halk ederek o ‘Put’u kırar. Muhabbette freni olmayanın varacağı yer ‘Put’çuluktur. Sevdiklerinizi itidalli sevin. Aksi halde felâketlerine sebep olursunuz.”

Kadir Mısıroğlu, kısa süre önce hastanede tedavi görmüş ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da kendisini ziyaret etmişti.

Nureddin Yıldız'ın Kuran ayetlerini açıklayan bu sözleri laik cenah tarafından tepki ile karşılanmıştı:

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum