MİT'ten savunma sanayi projelerini yabancılara sızdıran kişilere operasyon

MİT'ten savunma sanayi projelerini yabancılara sızdıran kişilere operasyon

MİT ve Emniyet, savunma sanayi projelerine dair bilgileri yabancı taraflara sızdırdığı belirlenen kişilere yönelik bir operasyon düzenledi.

MİT ve Emniyet, savunma sanayi ihalelerine dair bilgileri yabancı taraflara sızdırdığı belirlenen kişilere yönelik bir operasyon düzenledi.

TRT Haber'in haberine göre, Savunma Sanayii Başkanlığı projelerini yabancı firma yetkililerine aktardıkları tespit edilen biri eski kurum çalışanı 6 kişi gözaltına alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın (MİT) 1 yıldır Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordine yürüttüğü çalışmalarda eski bir SSB çalışanı ile çıkar ilişkisinde bulunan şirket temsilcileri tespit edildi.

Eski SSB çalışanının yürütülen ihale, proje, tedarik ve maliyetleriyle ilgili bilgileri savunma sektöründe faaliyet gösteren ve yabancı firma temsilciliği yapan şirket yetkililerine aktardığı, bunun karşılığında rüşvet aldığı belirlendi.

İhale bilgilerini yabancı şirkete sızdırdılar

Şirket yetkilerinin ise söz konusu bilgileri, temsilciliğini yaptıkları firmalarla paylaştıkları, ihale ve projelerde avantaj sağladıkları tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün de desteğiyle operasyon düzenlendi.

Yüklü miktarda döviz ele geçirildi

Biri eski kurum çalışanı 6 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda döviz ele geçirildi. Evdeki dijital materyallere el konuldu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.