Moody's 20 Türk bankasının notunu düşürdü

Moody's 20 Türk bankasının notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's toplam 20 Türk bankasının notunu indirdi.

Kuruluş son derecelendirmenin gerekçesi hakkında yaptığı açıklamada, Türk lirasındaki değer kaybını ve fonlama imkanlarının azalma olasılığını ana etmenler olarak gösterdi.

Moody’den yapılan açıklamada, "Notların düşmesi, yatırımcı güveninin daha da azalması ve bunun da toptan fonlamaların kısılmasına yol açabileceği yönündeki aşağı yönlü senaryonun ortaya çıkma riskinin azımsanmayacak ölçüde artmış olmasını yansıtmaktadır." denildi.

Moody's'e göre bu senaryonun gerçekleşmesi halinde bankalar hükümetten ya da Merkez Bankası'ndan destek almak zorunda kalacak.

Son notlandırmada 14 bankanın derecesi birer not, dört bankanın iki not ve iki finans şirketinin "kurumsal aile notu” ise birer not indirildi.

Moody’s 17 Ağustos’ta Türkiye’nin kredi notunu 'Ba2'den 'Ba3' seviyesine düşürmüş, not görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e çevirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.