Moskova: Türkiye ile Esed rejimi arasındaki görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazırız

Moskova: Türkiye ile Esed rejimi arasındaki görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazırız

Türkiye ile Esed rejiminin üst düzey temsilcilerinin bir görüşme yapıp yapmayacağına dair tartışmalar sürüyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova yönetiminin Türkiye ile Esed rejimi dışişleri bakanlığı düzeyinde bir görüşme yapılması fikrine sıcak baktığını söyledi.

Bogdanov Rusya merkezli RIA Novosti'ye verdiği demeçte, bu fikrin sahada karşılık bulduğu takdirde görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarının sinyalini verdi.

Türkiye güvenlik ve istihbarat birimleri bir süredir Esed rejimi istihbarat güçleriyle olan iletişimlerini yoğunlaştırmıştı.

Bu kapsamda, Reuters'ın dört farklı kaynaktan aktardığı habere göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Suriye'nin başkenti Şam'da Esed rejimi istihbarat şefi Ali Memlük ile bir dizi görüşme gerçekleştirmişti.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın imzalı habere göre, görüşmelerin ana teması Türkiye'de sığınmacı konumundaki Suriyelilerin güvenli bir şekilde anavatanalarına dönmeleriydi.

Yalçın haberinde ayrıca, taraflar arasında cumhurbaşkanı veya bakan düzeyinde herhangi bir görüşmenin yakın zamanda mümkün olmadığını iddia etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.