"MİT Başkanı Fidan, Esed rejimi istihbarat şefi Memlük ile Şam'da görüştü"

"MİT Başkanı Fidan, Esed rejimi istihbarat şefi Memlük ile Şam'da görüştü"

Türkiye ile Beşar Esed rejimi arasındaki görüşme trafiğinin her geçen gün artması dikkat çekici bir detay olarak aktarılıyor.

Son olarak Reuters'ın dört farklı kaynaktan aktardığı habere göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Suriye'nin başkenti Şam'da Esed rejimi istihbarat şefi Ali Memlük ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Haberin detayına göre Fidan ile Memlük arasındaki görüşmeler geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde gerçekleştirildi.

Suriye'de gerçekleştirilen son toplantıların 'daha yüksek seviyeli görüşmelere zemin hazırlamak' amacında olduğu ifade ediliyor.

Reuters'a konuştuğu belirtilen Türk kaynaklar ise Türkiye ile Esed rejimi arasında, her iki tarafın da çıkarına olacak şekilde bir anlaşmaya varmaya çalışıldığını ifade ediyor.

Geçtiğimiz dönemde MİT Başkanı Fidan ile Esed rejimi istihbarat şefi Memlük arasında Moskova'da bir görüşme gerçekleştirildiği iddia edilmişti.

İstihbari düzeyde gerçekleştirilen bu görüşmelerin Esed rejimi ile Türkiye arasındaki görüşme düzeyini siyasi boyuta çekme amaçlı olduğu biliniyor.

Ancak Esed rejimi Türkiye'den Suriye topraklarındaki askerlerini tamamen çekmesini ve muhaliflere olan desteğini sonlandırmasını istiyor.

Türkiye-Esed rejimi normalleşmesini amaçlayan istihbari düzeydeki görüşmelerin ilerleyen süreçte siyasi müzakerelere dönüşmesinin taraflar arasındaki normalleşmeyi hızlandıracağı tahminlerinde bulunuluyor.

Türkiye, Suriye iç savaşının başladığı dönemden bu yana Beşar Esed rejimi karşıtı Suriyeli muhalifleri desteklemişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.