Moskova'da istihbarat servisi binasına silahlı saldırı

Moskova'da istihbarat servisi binasına silahlı saldırı

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) merkezine yakın bir yerde yaşanan silahlı saldırıda, FSB'de görevli bir kişi öldü.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) merkezine yakın bir yerde yaşanan silahlı saldırıda, FSB'de görevli bir kişi öldü. Çıkan silahlı çatışmada saldırgan etkisiz hale getirildi.

Rus Haber Ajansı Interfax, Sağlık Bakanlığı yetkililerine dayandırarak verdiği haberinde, saldırıyla ilgili hastanede 5 kişinin tedavi altında olduğunu bildirdi,

Rus güvenlik güçleri, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve saldırganın kimliğinin tespitiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Saldırının gerçekleştiği bölge, polis kordonu altına alınırken, buraya giriş ve çıkışlar yasaklandı. FSB merkezi, Kremlin Sarayı'na yakın bir bölgede bulunuyor. Saldırı, akşam iş çıkışı saatlerinde gerçekleşti.

Saldırı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, geleneksel yıl sonu basın toplantısının bitiminin hemen ardından gerçekleşti. Rus basınına konuşan güvenlik birimleri, Putin'in basın toplantısının hemen ardından bu saldırının gerçekleşmesinin özellikle anlamlı olduğu görüşünü dile getiriyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.