Muhalefet cephesinde uzlaşıya rağmen iç gerilim sürüyor

Muhalefet cephesinde uzlaşıya rağmen iç gerilim sürüyor

İsmail Saymaz, Altılı Masa'nın dünkü toplantısında yaşanan gerilimi kaleme aldı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’ya geri döndüğü toplantıda yaşananları köşe yazısında anlattı. Saymaz’ın aktardığına göre İYİ Parti’nin “belediye başkanlarına cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi verilmesi" teklifi toplantı öncesi açıklanması kriz yarattı. Odada seslerin yükseldiğini, Akşener'in arabasının toplantıyı terk etmek üzere dahi hazırlandığını ifade eden Saymaz, "Neyse ki anlaşma sağlandı ve Davutoğlu, tartışmalı 12. maddeyi kaleme alıp metne geçirdi" dedi.

İsmail Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Kılıçdaroğlu ve Akşener bir otelde buluştu ve görüştü. İttifakın kimi ortakları, “Bizler neden yokuz?” diye homurdanmadı değil. Ancak yatıştırıldı. Bu görüşmeden sonra Akşener, masaya döndü. Saat 16’da salona girdiğinde yüzler gergindi.

Çünkü Akşener’in sözcüsü Prof. Kürşat Zorlu’nun gazetecilere yaptığı açıklamadaki “Belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etmiştir. Bu ziyaretleri sırasında 13. cumhurbaşkanının yetkili, icracı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir” ifadeleri Gelecek, DEVA ve Demokrat liderlerini çok kızdırmıştı.

Üç lider “Altılı Masanın karar vereceği konuda açıklama yapması doğru değildir” dedi. Üç lider belediye başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yönetime katılmaları formülünü partileriyle görüşmeleri gerektiğini söyledi. Mola verildi ve üç parti divanlarını topladı. DEVA’nın divanı yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

En şiddetli itiraz DEVA’dan geldi. Babacan ve Akşener arasında gerginlik çıktı. Akşener, “Ben bu şartla masaya geldim, istiyorsanız kalkayım” dedi. Sesler yükseldi. İyi Parti lideri “Yeter” diye bağırdı. Araya Davutoğlu girdi. Sesler salonun dışına taşınca Akşener’in arabası bile hazırlandı. Neyse ki anlaşma sağlandı ve Davutoğlu, tartışmalı 12. maddeyi kaleme alıp metne geçirdi."

12. madde

Metindeki 12. maddede “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır” ifadeleri yer alıyor.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.