Muhalifler Halep'te rejim saldırısını geri püskürttü

Muhalifler Halep'te rejim saldırısını geri püskürttü

Suriyeli muhaliflerin Halep kırsalında rejimin saldırısını geri püskürttüğü bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerin Halep'in güneyindeki Han Tuman bölgesindeki ilerleme girişimi muhaliflerce geri püskürtüldü.

Rejim koalisyonuna bağlı güçlerin Halep kuzey kırsalındaki Hayyan beldesine yönelik ağır silah atışları gerçekleştirdiğini ifade eden bölge kaynakları, aynı zamanda koalisyona bağlı Şii milislerin Halep'in güney kırsalındaki Han Tuman bölgesine sızma girişiminde bulunduğunu ifade etti.

Girişimi fark eden muhaliflerin karşılık vermesiyle bölgeden geri çekilmek zorunda kalan Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerin saflarında ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

Öte yandan rejime bağlı güçlerin dün İdlib batı kırsalındaki Bidama beldesine yönelik gerçekleştirdiği ağır silah atışlarında 1 sivil yaşamını yitirdi birden fazla sivil de yaralandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.